Wil jij zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google
komen met jouw website?
Dan ondersteunen wij je graag door de Search Engine Optimization
van jouw website uit handen te nemen.

Wil jij zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google komen met jouw website?

Dan ondersteunen wij je graag door de Search Engine Optimization
van jouw website uit handen te nemen.

Zoekmachine marketing: SEO en SEA

Zoekmachine marketing betreft het uitvoeren van uiteenlopende werkzaamheden om je website hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen. Door in zoekmachine marketing te investeren, stijgt jouw website in de resultaten van Google en zo verbetert je online vindbaarheid en zichtbaarheid. Je krijgt meer bezoekers op je website, met als gevolg dat je mogelijk meer omzet maakt.

Er zijn twee vormen van zoekmachine marketing, namelijk SEO en SEA. Om je een beeld te geven van beide soorten zoekmachine marketing, worden beide termen op deze pagina verder uitgelegd.

Hoger in Google met SEO: zoekmachineoptimalisatie

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization of zoekmachineoptimalisatie in het Nederlands. In het kader van SEO voer je enkele aanpassingen door bij je website, die ervoor moeten zorgen dat je website hoger in de zoekresultaten van Google komt. Je kunt de teksten van je website bijvoorbeeld herschrijven, maar je kunt er ook voor kiezen om bepaalde titels, afbeeldingen of pagina’s aan je website toe te voegen. Sommige aanpassingen zie je niet, terwijl je andere aanpassingen wel in het ontwerp van je website ziet.

Hoger in Google met SEA: zoekmachine adverteren

SEA staat voor Search Engine Advertising en betreft het adverteren in de zoekresultaten van Google. Zoek je op een bepaalde term in de zoekmachine, dan zie je helemaal bovenaan enkele zoekresultaten met ‘Adv’ staan. Deze zoekresultaten staan zo hoog door een investering in SEA, ofwel het adverteren in de zoekmachine. Je kiest zelf op welke termen je wil adverteren en hoe jouw advertentie in Google eruit moet zien, zodat je indirect ook invloed hebt op de resultaten van jouw campagne.

 • Website Optimalisatie
 • Ranking
 • Traffic Monitoring
 • Content
 • Social Network
 • Strategy
 • Keyword Search
 • Linkbuilding
 • Sitemap Optimization
 • Software Ontwikkeling
 • Webdesign
 • Feedback

Zoekmachine marketing voor jouw website met Mediafirst

Wij houden ons bezig met zowel SEO als SEA en helpen je graag jouw website hoger in de zoekresultaten te krijgen. Je kiest zelf of je in zoekmachine marketing wil investeren door middel van SEO, door middel van SEA of door te investeren in een combinatie van beide zoekmachine marketingactiviteiten. Meer weten over zoekmachine marketing en de mogelijkheden voor jouw website? Neem dan contact met ons op, want wij beantwoorden je vragen graag.

Een gratis website & SEO scan

Ben jij benieuwd hoe jouw website of webwinkel op dit moment scoort? Laat dan een gratis website & SEO scan door ons uitvoeren en je komt er meteen achter.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem dan gerust contact met ons op om kennis te maken.

Neem contact met ons op

1 + 1 = ?

Locatie