Wil jij zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google
komen met jouw website?
Dan ondersteunen wij je graag door de Search Engine Optimization
van jouw website uit handen te nemen.

Wil jij zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google komen met jouw website?

Dan ondersteunen wij je graag door de Search Engine Optimization
van jouw website uit handen te nemen.

Meer lokale bekendheid met lokale SEO

Veel bedrijven hebben een bepaald werkgebied, ofwel een gebied waar ze voornamelijk actief zijn. Heb je bijvoorbeeld een bakkerszaak in Amsterdam-Oost, dan is deze wijk in de hoofdstad jouw werkgebied. Natuurlijk kunnen er ook mensen van buiten Amsterdam-Oost in jouw bakkerszaak komen, maar je richt je voornamelijk op de mensen in de buurt.

Heb je een specifieke doelgroep, dan is het verstandig om je ook online op deze doelgroep te richten. Dit betekent onder andere dat je jouw online marketingactiviteiten afstemt op de mensen die je wil bereiken, in dit geval de mensen die in Amsterdam-Oost wonen.

Lokale SEO voor meer lokale klanten

Bij lokale SEO worden er zoekmachineoptimalisatie activiteiten georganiseerd die ervoor moeten zorgen dat jouw lokale bekendheid verbetert. Dit betekent dat mensen in een bepaalde regio kennis maken met jouw bedrijf, waarna ze wellicht besluiten je winkel eens te bezoeken. Zo krijg je meer lokale klanten, voor mogelijk betere omzetcijfers.

Lokale SEO is voornamelijk interessant voor bedrijven die zich op een speciale regio richten. Als bakker in Amsterdam-Oost is het bijvoorbeeld vooral interessant om mensen in de omgeving aan te spreken, aangezien mensen buiten de omgeving niet snel naar Amsterdam-Oost zullen kopen om een brood te kopen. Daarnaast is lokale SEO ook interessant voor ondernemers die een bepaald werkgebied hebben, zoals loodgieters die enkel klussen aannemen in Amsterdam.

 • Website Optimalisatie
 • Ranking
 • Traffic Monitoring
 • Content
 • Social Network
 • Strategy
 • Keyword Search
 • Linkbuilding
 • Sitemap Optimization
 • Software Ontwikkeling
 • Webdesign
 • Feedback

Lokale SEO met Mediafirst

Lokale SEO werkt anders dan standaard zoekmachineoptimalisatie, simpelweg omdat je de zoektermen moet veranderen om een specifieke doelgroep aan te spreken. Samen met jou proberen we te achterhalen wie jouw klanten zijn en hoe je deze klanten het beste kunt bereiken door middel van SEO. Zo worden er diverse interessante zoektermen opgesteld, die gebruikt worden om jouw website hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen. De bakkerszaak in Amsterdam-Oost krijgt bijvoorbeeld de zoekwoorden ‘Bakker Amsterdam Oost’ en ‘Brood kopen Amsterdam Oost’, zodat de winkel op deze termen beter gevonden wordt in Google.

Heb je vragen over lokale SEO en de mogelijkheden van lokale zoekmachineoptimalisatie voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag door al je vragen te beantwoorden en je advies te geven over de lokale SEO van jouw website.

Een gratis website & SEO scan

Ben jij benieuwd hoe jouw website of webwinkel op dit moment scoort? Laat dan een gratis website & SEO scan door ons uitvoeren en je komt er meteen achter.

Heb je interesse in lokale SEO?

Neem dan gerust contact met ons op en laat je adviseren door Mediafirst.

Neem contact met ons op

2 + 0 = ?

Locatie